Mediamarkt: het ontstaan van dit bedrijf

Benieuwd naar alles over Mediamarkt? Lees het hier!

MediaMarkt is een van de grootste elektronica ketens in Europa. Het bedrijf werd opgericht in 1979 door Ernst Brenner en Erich Kellerhals in München, Duitsland. MediaMarkt had een nieuwe aanpak voor de verkoop van consumentenelektronica. In tegenstelling tot de bestaande elektronicazaken, die vaak onpersoonlijk en formeel waren, wilde MediaMarkt een informele en aangename winkelomgeving creëren waar klanten producten konden uitproberen en vergelijken. Wil je zelf producten vergelijken? Neem dan een kijkje op Samen Getest.

Het concept was een groot succes en MediaMarkt breidde snel uit naar andere steden in Duitsland en vervolgens naar andere Europese landen. Het bedrijf richtte zich op consumentenelektronica, met producten zoals televisies, smartphones, laptops en huishoudelijke apparaten. In de jaren 80 en 90 groeide MediaMarkt uit tot een van de grootste elektronica ketens in Europa.

Vandaag de dag heeft MediaMarkt meer dan 1000 winkels in 14 landen, waaronder Duitsland, Spanje, Italië, Nederland en Turkije. Het bedrijf blijft zich richten op consumentenelektronica en biedt een uitgebreid assortiment van producten aan, waaronder de nieuwste technologieën en de beste merken.

De filosofie van MediaMarkt is altijd al geweest om de klant centraal te stellen. Het bedrijf richt zich op het bieden van een ongeëvenaarde klantenservice en een aangename winkelomgeving waarin klanten producten kunnen uitproberen en vergelijken. Dit maakt het winkelen bij MediaMarkt tot een unieke en onvergetelijke ervaring.

MediaMarkt gelooft in het bieden van de beste producten aan de beste prijzen. Het bedrijf heeft een breed assortiment van producten, van de nieuwste technologieën tot de beste merken. Bovendien worden klanten altijd geholpen door een team van gekwalificeerde medewerkers die klaar staan om hen te helpen bij elke stap van het winkelproces.